Olosuhteet

Kuortaneen lukion oppilasmäärä syksyllä 2014 oli 180. Vuonna 1997 lukio muutti urheiluopiston läheisyyteen valmistuneeseen uuteen koulurakennukseen. Lukio sijaitsee urheiluopistoalueella Kuortane-hallin eteläpuolella. Lukion kaikissa kielten opetusluokissa on uudenaikaiset langattomat kuuntelulaitteet. Koululla on kirjasto, johon opiskelijoilla on mahdollisuus päästä iltaisin lunastamalla itselleen magneettikortin. Kirjastossa voi lukea lehtiä ja lisäksi siellä on tietokoneita, joista on laajakaistayhteys Internetiin.

Luokattomuus

Luokattomassa lukiossa opiskelija lukee oppiaineita itse valitsemassaan järjestyksessä. Mikäli opiskelija saa kurssistaan hylätyn arvosanan, hän voi osallistua kurssille uudestaan. Muissa aineissa eteneminen jatkuu normaalisti. Oppilas ei voi jäädä luokalle eikä saada ehtoja. Välineaineissa (kielet ja matematiikka) voidaan edellyttää edellisen kurssin hyväksyttävää suorittamista ennen uuden kurssin opiskelua.

Ylioppilastutkinto voidaan suorittaa enintään kolmena perättäisenä tutkintokertana. Opiskelija ilmoittautuu kirjoituksiin silloin, kun ainakin ao. aineen pakolliset kurssit tulevat suoritetuksi. Kolmessa vuodessa valmistuvat kirjoittanevat pääosan aineista edelleen kolmannen vuoden keväällä. Ylioppilastutkintotodistus annetaan, kun tutkintoon tarvittavat 4 pakollista ainetta on kirjoitettu ja vähintään 75 kurssia on suoritettu. Oppilas voi harkintansa mukaan käyttää lukio-opintoihinsa 2,5 - 4 vuotta. Pidentämällä lukio-opiskelua voi keventää opiskeluun viikottain kuluvaa aikaa ja varata aikaa harrastuksilleen.

Osallistuminen kilpailumatkoille tai harjoitusleireille ei aiheuta koulutyölle yhtä suurta haittaa kuin luokallisessa järjestelmässä.

Hakeminen

Kuortaneen lukion ja urheilulukion pääsyvaatimuksena on vähintään 7.0 keskiarvo peruskoulun päättötodistuksen lukuaineissa.

Peruskoululainen hakee lukioon täyttämällä sähköisen yhteisvalinnan kaavakkeen osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakuaika seuraavan kerran 24.2.-17.3.2015

Tiedustelut

Yhteystiedot ovat seuraavat: