Hakeminen

Kuortaneen lukion ja urheilulukion pääsyvaatimuksena on vähintään 7.0 keskiarvo peruskoulun päättötodistuksen lukuaineissa.

Peruskoululainen hakee lukioon täyttämällä sähköisen yhteisvalinnan kaavakkeen osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakuaika seuraavan kerran 21.2.-14.3.2017.

Opiskelijaksi valittavan ylin mahdollinen pistemäärä on 20, joka muodostuu peruskoulutodistuksen lukuaineiden keskiarvosta (max. 10) sekä urheilu- ja soveltuvuuspisteistä (max. 10). Urheilu- ja soveltuvuuspisteet määräytyvät oppilaitoksen ja hakijan urheilulajin valtakunnallisen lajijärjestön yhteistyönä. Hakija voi saada urheilullisista ansioistaan ja urheilulahjakkuudestaan 1-6 pistettä (lajiliittopisteet) ja oppilaitoksen harkinnan mukaan 0-4 soveltuvuuspistettä ( oppilaitospisteet).

Lisätietoja osoitteesta www.sport.fi/urheiluoppilaitokset

Hakuvaiheessa toimi näin:
  1. Täytä sähköisen yhteisvalinnan lomake osoitteessa www.opintopolku.fi. (Kuortaneen lukio, urheilulinja)
  2. Täyttäessäsi yhteisvalinnan lomaketta aukeaa täytettäväksi myös Hakijan tiedot -lomake, josta tiedot siirtyvät sähköiseen järjestelmään. Tulosta lomake myös lukion kotisivulta, täytä ja postita Kuortaneen lukioon viimeistään 14.3.
  3. Tulosta lukion kotisivulta myös alustava ainevalintakaavake, täytä se ja lähetä Kuortaneen lukioon ( Keskustie 91, 63100 KUORTANE) viimeistään 14.3.

Voit hakea urheilulukioon myös myöhemmin 2. tai 3. vuodelle. Tulosta ja täytä hakulomake ja lähetä se , Hakijan tiedot -lomake sekä todistus tämänhetkisistä lukiosuorituksistasi viimeistään 14.3. Kuortaneen lukiolle.

Hakijat kutsutaan mahdollisiin haastetteluihin ja testeihin, jotka järjestetään huhti-toukokuun aikana. Näistä ilmoitetaan hakijalle henkilökohtaisesti.

Hakulomakkeita

Pdf-tiedostoja varten Acrobat Reader löytyy täältä.

Hakijan tiedot -lomake

Alustava ainevalintakaavake urheilijoille (uusi opetussuunnitelma)

Ainevalintakaavake (uusi opetussuunnitelma)

Ainevalintakaavake (vanha opetussuunnitelma)