Asuminen

Urheilulukiolaiset voivat asua urheiluopiston alueella ja Kortesmäessä Kiinteistö Oy Kuortaneen Koulumajojen asunnoissa omalla vuokrasopimuksella. Koulumajoilla asumisen ohjauksesta vastaavat opettaja Sinikka Sulin ja valvonnasta valmentaja Ville Pasanen. Koulumajat 1:n ja 2:n kuuden hengen soluissa on 2 kahden hengen ja 2 yhden hengen huonetta, TV:llä varustettu oleskelutila, pienoiskeittiö, peseytymistilat ja kuivaushuone. Koulumajoissa 3 ja 4 on kahdeksassa solussa neljä yhden hengen huonetta ja koulumajoissa 5,6 ja 7 on kaksioissa ja kolmioissa 37 yhden ja kahden hengen huonetta. Asuinrakennuksissa on yhteinen suksi- ja polkupyörävarasto sekä pyykinpesutila. Kaikissa Koulumajoissa on internet yhteys. Asunnon ja valmennuspaikkojen lyhyiden välimatkojen ansiosta vapaa-aikaa ei tarvitse kuluttaa siirtymisiin.

Maksut

Opiskelu ja kouluruokailu lukiossa ovat ilmaisia. Oppikirjat ja henkilökohtaiset opetusvälineet on oppilaan itse kustannettava. Asumisesta lukuvuonna 2016-2017 aiheutuu seuraavat kustannukset:

Koulumajat 1 ja 2
  • vuokra 2 hengen huoneessa 160 euroa/kk
  • vuokra 1 hengen huoneessa 210 euroa/kk

• Koulumajat 3 ja 4
  • vuokra 1 hengen huoneessa 230 euroa/kk

• Koulumajat 5, 6 ja 7
  • vuokra 160-285 euroa/kk

• ruokailu urheiluopiston ruokalassa
    • aamupala 4,00 euroa
    • päivällinen 6,50 euroa

Lukion opiskelija voi hakea Kelalta opintotuen asumislisää. 17-vuotta täyttänyt opiskelija voi saada lisäksi opintorahaa. Vanhempien tulot voivat vaikuttaa asumislisän määrään alle 18-vuotiailla ja opintorahan suuruuteen alle 20-vuotiailla.