Asuminen

Urheilulukiolaiset voivat asua urheiluopiston alueella ja Kortesmäessä Kiinteistö Oy Kuortaneen Koulumajojen asunnoissa omalla vuokrasopimuksella. Koulumajoilla asumisen ohjauksesta vastaavat lehtori Miia Siukola ja valvonnasta valmentaja Ville Pasanen. Koulumajat 1:n ja 2:n kuuden hengen soluissa on 2 kahden hengen ja 2 yhden hengen huonetta, TV:llä varustettu oleskelutila, pienoiskeittiö, peseytymistilat ja kuivaushuone. Koulumajoissa 3 ja 4 on kahdeksassa solussa neljä yhden hengen huonetta ja koulumajoissa 5,6 ja 7 on kaksioissa ja kolmioissa 37 yhden ja kahden hengen huonetta. Asuinrakennuksissa on yhteinen suksi- ja polkupyörävarasto sekä pyykinpesutila. Kaikissa Koulumajoissa on internet yhteys. Asunnon ja valmennuspaikkojen lyhyiden välimatkojen ansiosta vapaa-aikaa ei tarvitse kuluttaa siirtymisiin.

Maksut

Opiskelu ja kouluruokailu lukiossa ovat ilmaisia. Oppikirjat ja henkilökohtaiset opetusvälineet on oppilaan itse kustannettava. Asumisesta lukuvuonna 2017-2018 aiheutuu seuraavat kustannukset:

Koulumajat
  • vuokra 2 hengen huoneessa n. 160 euroa/kk
  • vuokra 1 hengen huoneessa n. 210 -285 euroa/kk

• ruokailu urheiluopiston ruokalassa
    • aamupala 4,00 euroa
    • päivällinen 6,50 euroa

Lukion opiskelija voi hakea Kelalta asumistukea. 17-vuotta täyttänyt opiskelija voi saada lisäksi opintotukea ja opintolainan valtiontakauksen. Vanhempien tulot voivat vaikuttaa asumis- ja opintotuen suuruuteen alle 18-vuotiailla.